Mindful Run Beek-Ubbergen

5-weekse Mindful Run cursus
• Wil je meer rendement halen uit je loopsessies?
• Wil je ontspanning en hardlopen combineren?

De training is opgezet dat zowel de beginnende als gevorderde loper kan meedoen.

Een Mindful Run cursus bestaat uit 5 bijeenkomsten van 1,5 uur.
De cursuskosten bedragen €95,– inclusief BTW.

Mindfulness is het bewust aandacht brengen naar de huidige ervaring met een open en niet-kritische blik. Mindful Run laat je kennis maken met de verschillende facetten van het hardlopen en leert je te luisteren naar je eigen lichaam. Het bewust worden van je eigen loophouding, je aandacht bij het hardlopen en de kracht en energie in je lichaam. Door meer in het ‘hier en nu’ te lopen maak je je hoofd leeg en geniet je meer van het moment.

Ademhalingstechnieken passen we toe om het maximale rendement uit je ademhaling te halen. Veel hardlopers ademen verkeerd waardoor men te veel energie verbruikt. Binnen Mindful Run gebruiken we de neusademhaling.

Lopen heeft een positieve effecten op vrijwel alle orgaansystemen in het lichaam. Regelmatig sporten helpt een breed scala aan gezondheidsproblemen en ziekten te voorkomen, of reeds aanwezige klachten te verminderen. Veel mensen leggen zich echter teveel prestatiedoelen op. Mindful Run leert je hoe je volop van het lopen en de omgeving kunt genieten met een juiste ademhaling.